رفتن به محتوای اصلی
x

درباره ما

مقدمه:
بیماری های قلب در کودکان را می توان به دو دسته بیماری های قلبی مادرزادی (سیانوتیک و غیر سیانوتیک) و بیماری های اکتسابی قلب تقسیم کرد که در این بین بیماری های قلبی مادرزادی شایع تر می باشند. تخمین زده می شود که از هر 1000 تولد زنده 8-10 نوزاد مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی می باشند. در برخی از موارد، ممکن است علایم بیماری قلبی تا قبل از 5 سالگی در کودک آشکار نشود، اگرچه معمولاً  اولین علایم بیماری تا قبل از رسیدن کودک به سن 2 سالگی تشخیص داده می شود. بیماری های قلبی اکتسابی در کودکان شامل میوکاردیت، کاردیومیوپاتی، نارسایی قلبی، افزایش فشار خون سیستمیک، سنکوپ، و ... می باشد. تاثیر بیماری قلبی اکتسابی در کودکان به دلیل تأثیر بر کیفیت زندگی آن ها قابل توجه می باشد و ممکن است معادل اثرات بیماری های قلبی مادرزادی باشد. علاوه برآن، درمان و پیامد های آن نیز ممکن است در کودکان نسبت به  بزرگسالان با بیماری قلبی اکتسابی متفاوت باشد.
 

تاریخچه:

مرکز تحقیقات قلب کودکان در سال ۱۳۷۲ در قالب یکی از واحدهای مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان به نام واحـد  "پیشگیری از بیماری های قلبی از کودکی" راه اندازی و شروع به فعالیت کرد. این واحد پس از انجام پروژه‌ها و فعالیت‌های تحقیقاتی متعدد موفق به اتخاذ موافقت اصولی و ارتقا به مرکز تحقیقات قلب کودکان شد. مرکز تحقیقات قلب کودکان با هدف جمع آوری آمار و اطلاعات در زمینه بیماری های قلبی کودکان بویژه بیماری های قلبی مادرزادی و انجام فعالیت های پژوهشی در زمینه پیشگیری، کنترل و درمان بیماری های قلبی کودکان در 27 فرودین ماه سال 1396 به طور رسمی در پژوهشکده قلب و عروق اصفهان راه اندازی شد.

 

وضعیت:

مرکز تحقیقات قلب کودکان در تاریخ ۲۷ فروردین ماه سال ۱۳۹۶ موفق به اخذ موافقت اصولی گردید. (برای مشاهده فرمت PDF روی عکس کلیک کنید)

موافقت اصولی

اساسنامه: (برای مشاهده فرمت PDF روی عکس کلیک کنید)

اساسنامه مرکز

اهداف:

  • توسعه پژوهش های بنیادی، اپیدمیولوژیک و بالینی در زمینه بیماری های قلبی کودکان (بویژه بیماری های مادرزادی قلبی) بیماری های اکتسابی قلب و سندروم متابولیک در کودکان و نوجوانان و افزایش کمیت و کیفیت طرح های تحقیقاتی، بروندادهای پژوهشی مرکز
  • افزایش جلب حمایت های مادی و معنوی سازمان ها و نهادهای دولتی و خصوصی در زمینه تدوین طرح ها و پروژه های تحقیقاتی
  • تلاش جهت توسعه ظرفیت نیروهای انسانی و به کار گیری دانش بشری در زمینه بیماری های قلبی کودکان بخصوص بیماری های مادرزادی قلبی 
  • همکاری با سایر مراکز تحقیقاتی و آموزشی در سطح ملی و بین المللی
  • ایجاد پایگاه داده (نظام ثبت بیماری ها)، جمع آوری، تنظیم و طبقه بندی اسناد و مدارک مربوطه و انتشار مقالات
  • تلاش جهت توسعه و ارتقا آگاهی جامعه در خصوص بیماری های قلبی کودکان، ریسک فاکتورهای بیماری های مادرزادی قلبی و اهمیت تشخیص زودرس بیماری های مادرزادی قلبی (بویژه در دوران جنینی)
  • افزایش سطح آگاهی ذینفعان و سیاست گزاران عرصه ی نظام سلامت در مورد بیماری های قلبی کودکان و تأثیرگذاری بر جامعه هدف
     

چشم انداز (Vision): 

مرکز تحقیقات قلب کودکان مصمم است در طی 5 سال آینده به جایگاه قطب برتر مراکز تحقیقاتی در زمینه پیشگیری، کنترل و درمان بیماری های قلبی کودکان در سطح ملی و منطقه ای تبدیل شود، به گونه ای که آمار و گزارش های این مرکز مورد استناد مجامع بین المللی مرتبط قرار گیرد.

 

مأموریت (Mission):

مرکز تحقیقات قلب کودکان همت خود را در راستاي انجام پژوهش هاي جامعه نگر و تولید نتایج کاربردي و کمک به پیشبرد دانش و گسترش علم در زمینه کنترل، پیشگیری و درمان بیماری های قلبی در کودکان، همچنین کمک به مراکز دانشگاهی و پژوهشی و سایر عرضه کنندگان خدمات سلامت در اجراي برنامه هایی براي پیشگیري، کنترل و درمان بیماري هاي قلبی در کودکان بویژه بیماری های قلبی اکتسابی، بیماری های قلبی مادرزادی و عوامل خطرساز مرتبط با آن ها، همچنین راه اندازی سامانه ثبت بیماری های قلبی مادرزادی در کشور معطوف داشته است. این مرکز با فعالیت هاي خود در جهت ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی در جامعه و با به کارگیري یافته هاي معتبر پژوهشی در سیاست هاي بهداشتی و تصمیم گیري هاي مرتبط در این عرصه گام برمی دارد. خدمات این مرکز مورد استفاده عموم جامعه و نیز سیاستگزاران بهداشتی قرار خواهد گرفت.

 

آدرس سازمانی مرکز (Affiliation): 

English: Pediatric Cardiovascular Research Center, Cardiovascular Research Institute, Isfahan University of Medical Sciences, Isfahan, Iran

فارسی: مرکز تحقیقات قلب کودکان، پژوهشکده قلب وعروق، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران 

 

همکاران: 

برای مشاهده لطفا اینجا کلیک کنید